907 matcher i SHL (och Elitserien) som linjedomare och huvuddomare blev det för Christer Lärking.
Därtill massor av internationella uppdrag.
Förra veckan meddelade Svenska Ishockeyförbundet att legendaren väljs in i svensk ishockeys Hall of Fame.
– Det är stort, det är det absolut. Det är bara att se vilka som har valts in tidigare. Jag går in efter Henrik Lundqvist, bara det, säger Christer Lärking.
Han slutade döma för tio år sedan, 2014, men är fortfarande en viktig del av svensk hockey och SHL, då han är ansvarig för SHL:s situationsrum som granskar samtliga mål som görs i ligan, samt har ansvar för spelarnas säkerhet.
– Det är underbart kul att jobba med det, skulle inte vilja byta mot något annat, säger 62-åringen.
Han är alltså kvar i den hockeybubbla som han levt i hela livet. Hans pappa var materialförvaltare och Christer följer med honom som liten och spelade själv hockey, som målvakt, till han var femton, sexton år.
Han började döma matcher som trettonåring, och fastnade.
– Ska inte säga att det var ett kall, men det var väldigt roligt. Från början handlade det som för många andra om att tjäna några extra kronor, men för mig blev det något mer, säger han.
Christer Lärking fastnade tidigt för domaryrket.
Som linjedomare arbetade han sig upp genom hela systemet och nådde Elitserien. Han var med och invigde Globen 1989, och dömde VM samma år.
1993 skolade han om sig till huvuddomare och tog sig till SHL igen.
Totalt blev det alltså 907 matcher på högsta svenska nivå.
– Det är väldigt många matcher och väldigt många minnen, säger han.
De internationella uppdragen var många och bland höjdpunkterna lyfter han fram VM-finalen i Ottawa 2008, invigningen av VM i Tyskland inför 77 803 åskådare på en utomhusarena, OS i Turin 2006 och några JVM-finaler mellan USA och Kanada.
– Jag har dömt i många länder vilket jag är nöjd och stolt över. Jag och Vladimir Sindler från Tjeckien är de som dömt flest internationella matcher på A-nivå, säger han.
– Jag hade tur, samt kanske var en bra domare, som fick döma väldigt länge. Är absolut stolt över karriären.
907 matcher blev det i SHL och Elitserien.
Christer Lärking har gjort allt man kan göra i domaryrket. Utom att döma i NHL.
– Marcus Vinnerborg fick frågan efter VM 2008, men jag har inte fått frågan. Hade någon lös fråga om att åka till Ryssland och döma, men det blev ingenting.
Att vara domare kan vara utmanande stundtals. Gör man rätt hörs ingenting, gör man fel haglar kritik.
– Man lär sig hantera det. Man blir som en gås, det rinner av. Det enda jag kan tycka kring domare är att man inte uppskattas förrän efter karriären. Man får spott och spe när man dömer, men sedan när man slutar döma kan människor berätta att man ändå var en ganska bra domare.
2014 fick han frågan om att vara med och starta upp Situationsrummet, något han nappade på. Där är han nu inne på elfte året, och har byggt upp tydliga rutiner och arbetssätt.
– Jag hade kanske ett eller två år kvar som domare när frågan kom, så det var ett lätt val att hoppa på den satsningen, säger han.
– Grunden till att det tillkom var att man ansåg att det var för ojämna videobedömningar runt om i landet. I varje arena satt en videomåldomare, de hade 26 hemmamatcher på en säsong och gjorde kanske åtta till tio bedömningar på ett år. Klart det blir olika bedömningar då. Nu sitter vi i ett rum och granskar alla mål från alla arenor, då blir det mer likartad bedömning, en röd tråd oavsett om målen görs i Malmö eller Skellefteå.
Christer Lärking på hockeygalan 2023.
Under torsdagskvällen kommer Christer Lärking och Thomas "Kuben" Andersson att officiellt kliva in i Hall of Fame då de uppmärksammans i samband med landskampen mellan Tre Kronor och Tjeckien i Avicii Arena.
– Jag får förhoppningsvis applåder istället för burop, skrattar Christer.
– Jätteroligt att få göra det här tillsammans med "Kuben", vi har gjort karriär samtidigt och dömt många år tillsammans. Han är värd det här.
Hur stort känns det?
– Det är den största utmärkelsen man kan få som domare i Sverige, och jag ska erkänna att jag sneglat lite på utmärkelsen genom åren. Otroligt stolt att få väljas in.